Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen van of naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden aan onervaren wadlopers en is alleen geschikt voor sportieve deelnemers. Een echte uitdaging dus.
Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden.
Je kunt je aanmelden voor deze tocht als je wekelijks een duursport beoefend en een keer eerder mee bent geweest op een wadlooptocht.

Organisatie

In het voorjaar (mei en juni) van 2021 organiseer ik een paar overtochten naar Terschelling. De data worden dit najaar hier gepubliceerd. De tochten worden in het weekend georganiseerd en het zal om de geplande datum en een reserve datum gaan. We lopen in een klein groepje van maximaal 12 personen. De selectie van de deelnemers geschied op basis van je sportieve CV en bij twijfel wil ik je uitnodigen om een keer mee te lopen naar bijvoorbeeld Ameland of Schiermonnikoog zodat we elkaar alvast leren kennen.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 17 km
Duur: 5 uur
Kosten: €40 pp (vanaf 6 personen)
Vertrek: veerhaven Harlingen (of Wierschuur Oosterend)

Wadlopen Terschelling Privétocht
Wadlopen naar Terschelling, passage van de eerste geul

Zie ook