Varen en wadlopen

Avontuurlijk Wadlopen werkt samen met verschillende schippers in Lauwersoog. Hierdoor is het mogelijk om een wadlooptocht midden op het wad te starten en/of te eindigen. Daardoor kunnen er mooie en unieke tochten gemaakt worden bij Schiermonnikoog, Brakzand en de Engelsmanplaat (en Rif).

Afhankelijk van de schipper kan er na de tocht ook voor een hapje, drankje of zelfs BBQ gezorgt worden. Wil je met een gezellig passagiers bootje, snelle rib of historische zeilboot(je) varen? Informeer naar de mogelijkheden.

Zeilen

Om de wadbeleving compleet te maken is het mogelijk om met ons over het wad te zeilen. Met een historische platbodem de ST5 (max 12 personen) of klipper de Willem Jacob (vanaf 20 t/m 36 personen) kunnen we tot op de ondiepe wadplaten komen om daar rond laagwater een wadlooptocht te maken over de drooggevallen platen. Met de Willem Jacob is het zelfs mogelijk om op het wad te overnachten. Terug aan boord kun je genieten van een biologische of vegetarische BBQ terwijl het water om ons heen weer opkomt.

Zeilen-waddenzee
Staveren 5

Een vaartocht wordt op maat georganiseerd naar je eigen wens binnen de mogelijkheden van het getij. Hieronder vind je drie arrangementen die laten zien hoe een zeil- en wadloopdag op het wad er uit kan zien. Een dag om heerlijk te onthaasten, de stilte en het getij te ervaren.

Klipper Willem Jacob

Arrangement 1: retour zeiltocht naar zandplaat

  • Anderhalf uur varen naar een zandplaat.
  • Wadlooptocht van 2 uur.
  • Lunch of BBQ aan boord van de drooggevallen zeilboot (optioneel).
  • Terugvaren naar Lauwersoog.

Kosten: €700* (max 12 personen)


Arrangement 2a: wadlopen naar of vanaf zeilboot (12p)

  • 2 tot 4 uur wadlopen naar een drooggevallen zeilboot vanaf de vaste wal of Schiermonnikoog. Of in omgekeerde volgorde, eerst varen en daarna wadlopen.
  • Lunch of BBQ aan boord (optioneel).
  • Zeiltocht van of naar Lauwersoog.

Kosten: €600* (max 12 personen)


Arrangement 2b: wadlopen naar of vanaf zeilboot (24p)

  • 2 tot 4 uur wadlopen naar een drooggevallen zeilboot vanaf de vaste wal of Schiermonnikoog.
  • Lunch of maaltijd aan boord vers bereid door een kok (optioneel).
  • Zeiltocht van of naar Lauwersoog.

Kosten: €2700 (24 personen incl. maaltijd)


*prijs exclusief eten en drinken. Ter indicatie prijspeil ST5 2023 lunch €14,95 en BBQ €24,95 per persoon.

Wadstrunner
Snelle RIB
M.P.S. Dolfijn
Noordster
Privé slaaphut incl. badkamer Wyldevaert
BBQ aan boord van de Wadstrunner

“Ik wil je graag nog bedanken. We hebben een waanzinnige, adembenemende en magische namiddag/avond beleefd, die als onuitwisbaar in al onze herinneringen blijft staan om nog vaak over te spreken en veel van na te genieten”

Celien