Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden. Deze tocht is geschikt voor zeer sportieve deelnemers die al wadloopervaring hebben en zichzelf willen uitdagen.

Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 20 km
Duur: 6 uur
Kosten: €75 p.p. (incl. veerboot)
Locatie: Sint Annaparochie

Organisatie

We lopen in een groep van maximaal 24 personen. De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van hun sportieve CV en hun prestatie tijdens het begin van de wadlooptocht naar Terschelling.

De oversteek naar Terschelling kent een geplande datum en een reserve datum. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig waardoor de kans dat de tocht geannuleerd wordt relatief groot is.

Start van de oversteek naar Terschelling op 11 juni 2023

Data 2024

In 2024 worden er twee oversteken naar Terschelling georganiseerd. Set 1 is op zaterdag 1 juni met als reserve datum zaterdag 29 juni. Set 2 is op zondag 30 juni met als reserve datum zondag 28 juli.

Data 2024

DatumTochtVerzameltijd Eind tijdBoekingen
Za 1 juni Set 1: Testloop + oversteek7:0018:3525/25 (vol)
Za 29 juni Set 1: Testloop + oversteek (reserve) 5:4518:3525/25 (vol)
Zo 30 juniSet 2: Testloop + oversteek6:4518:3513/13 (vol)
Zo 28 juliSet 2: Testloop + oversteek (reserve) 5:3018:3513/13 (vol)

Aanmelden

Bij je aanmelding zal er gevraagd worden naar een aantal persoonlijke gegevens, je wadloopervaring, je huidige conditie en een grote prestatie die je een keer ondernomen hebt, zoals een marathon of meerdaagse bergwandeling met bepakking.

De kosten zijn €75 p.p. inclusief de veerboot van Terschelling naar Harlingen, excl. OV-bus kosten op het eiland en vaste wal. De annuleringskosten zijn tot 7 dagen voor aanvang van de tocht €0 en daarna €20.

Je kunt je hier inschrijven (Let op, alleen op set 2 zijn nog plekken).

Voorbereiding

Op deze tocht zijn de algemene voorwaarden van Avontuurlijk Wadlopen van toepassing.

Hier vind je de paklijst voor de tocht.

Wadlopers naar Terschelling.