Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen van of naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden. Deze tocht is geschikt voor zeer sportieve deelnemers die al wadloopervaring hebben en zichzelf willen uitdagen.

Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden. De terugtocht van Terschelling naar de vaste wal is eenvoudiger en kan vaker gelopen worden.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 21 km
Duur: 6 uur
Kosten: €100 p.p. (incl. veerboot en proeftocht)
Locatie: Sint Annaparochie

Organisatie

We lopen in een klein groepje van maximaal 9 personen. De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van hun sportieve CV en hun prestatie tijdens een uitdagende proeftocht naar Schiermonnikoog of naar Ameland op en neer.

Data 2022

In juni 2021 heeft Avontuurlijk Wadlopen twee zonnige wadlooptochten naar Terschelling gemaakt. In 2022 maken we weer twee oversteken.

Het gaat om een geplande datum en een reserve datum. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig waardoor de kans dat de tocht geannuleerd wordt relatief groot is.

DatumTochtVerzameltijd Beschikbare plekken
Za 28 meiAmeland VV12:4012/12 (vol)
Wo 8 juniTerschelling6:009/9 (vol)
Wo 22 juniTerschelling reserve6:30 9/9 (vol)
Ma 13 juniSchiermonnikoog 12:009/9
Vr 24 juniTerschelling 8:459/9
Vr 22 juliTerschelling reserve6:459/9

Aanmelden

Aanmelden kan door een e-mail te sturen. Vergeet daarbij niet te vermelden wie je bent, wat je conditie is en aan welk setje tochten je deel wilt nemen. Noem ten minste een grote prestatie die je een keer ondernomen hebt, zoals een meerdaagse bergwandeling of marathon, je huidige conditie en je wadloopervaring.

Wadlopen Terschelling Privétocht
Wadlopen naar Terschelling, passage van de eerste geul

Zie ook