Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen van of naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden aan onervaren wadlopers en is alleen geschikt voor sportieve deelnemers. Een echte uitdaging dus.
Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden. De terugtocht van Terschelling naar de vaste wal is eenvoudiger en kan vaker gelopen worden.
Je kunt je aanmelden voor deze tocht als je wekelijks een duursport beoefend en een keer eerder mee bent geweest op een wadlooptocht.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 21 km
Duur: 6 uur
Kosten: €40 pp (vanaf 6 personen)
Vertrek: veerhaven Harlingen (of Wierschuur Oosterend)

Organisatie

In juni 2021 kun je met me mee naar Terschelling wadlopen. De tochten worden in het weekend georganiseerd en het zal om de geplande datum en een reserve datum gaan. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig. We lopen in een klein groepje van maximaal 12 personen. De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van je sportieve CV en bij twijfel wil ik je uitnodigen om een keer mee te lopen naar bijvoorbeeld Ameland of Schiermonnikoog, zodat we elkaar alvast leren kennen.

Data

Je kunt je aanmelden voor de volgende twee sets tochten:

  • Zaterdag 5 juni 2021
  • Zaterdag 19 juni 2021 (reserve datum)
  • Zondag 6 juni 2021
  • Zondag 20 juni 2021 (reserve datum)

Aanmelden kan door een e-mail te sturen. Vergeet daarbij niet te vermelden wie je bent en wat je conditie is. Zodat ik een beeld heb van wie er mee lopen. Noem ten minste een grote prestatie die je een keer ondernomen hebt, zoals een meerdaagse bergwandeling of marathon, je huidige conditie en je wadloopervaring.

Wadlopen Terschelling Privétocht
Wadlopen naar Terschelling, passage van de eerste geul

Zie ook