Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden. Deze tocht is geschikt voor zeer sportieve deelnemers die al wadloopervaring hebben en zichzelf willen uitdagen.

Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 21 km
Duur: 6 uur
Kosten: €100 p.p. (incl. veerboot en proeftocht)
Locatie: Sint Annaparochie

Organisatie

We lopen in een klein groepje van maximaal 12 personen. De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van hun sportieve CV en hun prestatie tijdens een uitdagende testwadlooptocht naar Ameland op en neer.

De oversteek naar Terschelling kent een geplande datum en een reserve datum. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig waardoor de kans dat de tocht geannuleerd wordt relatief groot is.

Data 2023

Er worden twee oversteken naar Terschelling georganiseerd in 2023. Hieronder staan de twee sets aan data:

Set 1

DatumTochtVerzameltijd Eind tijdAantal inschrijvingen
Zo 4 juni Testloop Ameland v.v.13:1520:1511/20
Zo 11 juni Terschelling 16:0019:15
Zo 9 juliTerschelling 1 (reserve) 5:0019:15

Set 2

DatumTochtVerzameltijd Eind tijdAantal inschrijvingen
Za 20 meiTestloop Ameland v.v.13:4520:454/20
Ma 12 juni Terschelling 27:0019:15
Ma 10 juliTerschelling 2 (reserve) 5:4519:15

Aanmelden

Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Je meldt je aan voor een set van drie data (set 1 of set 2). Je zult gevraagd worden wie je bent, wat je conditie is en aan welk set tochten je deel wilt nemen. Laat weten wat je wadloopervaring is, je huidige conditie en noem een grote prestatie die je een keer ondernomen hebt, zoals een marathon of meerdaagse bergwandeling met bepakking.

De totale kosten zijn €100 p.p. inclusief de veerboot(en), excl. OV-bus kosten op het eiland en vaste wal. De annuleringskosten zijn tot 7 dagen voor aanvang van de testloop €0 en daarna €20.

  • Mocht door omstandigheden een of meerdere tochten afgelast worden, dan wordt naargelang een deel van het inschrijfgeld gerestitueerd. 
  • Als alle tochten afgelast worden, dan wordt maximaal €80 gerestitueerd. 
  • Als de testloop niet met succes wordt afgelegd of door gezondheidsredenen de deelname aan de oversteek naar Terschelling niet mogelijk is, dan zal €70 van het inschrijfgeld gerestitueerd worden.

Voorbereiding

Op deze tocht zijn de algemene voorwaarden van Avontuurlijk Wadlopen van toepassing.

Hier vind je de paklijst voor de tocht.

Wadlopers naar Terschelling.