Terschelling

Wadlopen Terschelling Kaart

Wadlopen naar Terschelling is de zwaarste oversteek die wordt aangeboden. Deze tocht is geschikt voor zeer sportieve deelnemers die al wadloopervaring hebben en zichzelf willen uitdagen.

Het is dan ook geen eenvoudige wadlooptocht vanwege het zware slik nabij de vaste wal en het vele water waar doorheen gewaad moet worden. Er is een gunstige waterstand vereist om deze wadlooptocht te kunnen maken en daar heeft het weer een belangrijke invloed op. Deze wadlooptocht kan dan ook maar een paar keer per jaar gelopen worden.

Zwaarte: 5/5
Afstand: 20 km
Duur: 6 uur
Kosten: €75 p.p. (incl. veerboot)
Locatie: Sint Annaparochie

Organisatie

We lopen in een groep van maximaal 24 personen. De selectie van de deelnemers geschiedt op basis van hun sportieve CV en hun prestatie tijdens het begin van de wadlooptocht naar Terschelling.

De oversteek naar Terschelling kent een geplande datum en een reserve datum. Als de tocht op de eerste datum niet door kan gaan, dan heb je automatisch een plek voor de overtocht op de reserve datum. Om deze oversteek te kunnen maken, zijn nl. gunstige weersomstandigheden nodig waardoor de kans dat de tocht geannuleerd wordt relatief groot is.

2023

In 2023 zijn er wederom twee succesvolle oversteken naar Terschelling gemaakt, onder stralende omstandigheden. In tegenstelling tot de afgelopen jaren, zal er in 2024 slechts één oversteek zijn met een grotere groep van maximaal 24 deelnemers.

Start van de oversteek naar Terschelling op 11 juni 2023

Data 2024

In 2024 wordt de oversteek naar Terschelling georganiseerd op zaterdag 1 juni met als reserve datum zaterdag 29 juni. Heb je interesse, stuur dan gerust een bericht. Alle mensen op de geïnteresseerde lijst, zullen als eerste een bericht krijgen dat de inschrijving voor 2024 geopend is.

Data 2024

DatumTochtVerzameltijd Eind tijd
Za 1 juni Testloop + oversteekNtbNtb
Za 29 juni Testloop + oversteek (reserve) NtbNtb

Aanmelden

Aanmelden voor de oversteek naar Terschelling is op dit moment niet mogelijk. De inschrijving gaat dit najaar open. Iedereen die interesse heeft getoont, zal een bericht toegestuurd worden zodra de inschrijving opent.

Bij je aanmelding zal er gevraagd worden naar een aantal persoonlijke gegevens, je wadloopervaring, je huidige conditie en een grote prestatie die je een keer ondernomen hebt, zoals een marathon of meerdaagse bergwandeling met bepakking.

De kosten zijn €75 p.p. inclusief de veerboot van Terschelling naar Harlingen, excl. OV-bus kosten op het eiland en vaste wal. De annuleringskosten zijn tot 7 dagen voor aanvang van de tocht €0 en daarna €20.

Voorbereiding

Op deze tocht zijn de algemene voorwaarden van Avontuurlijk Wadlopen van toepassing.

Hier vind je de paklijst voor de tocht.

Wadlopers naar Terschelling.