Wadloopweekend Schiermonnikoog

Ga met ons mee het wad op en geniet een heel weekend lang van dit prachtige wilde stuk Nederland. Op dit Schiermonnikoog wadloopweekend beleven we het wad in drie dagen per schip, te voet en vanaf het strand. We maken twee wadlooptochten, twee boottochten en slapen twee nachten in tenten bij de boer.


Vrijdag varen we ’s ochtens (11:30) vanaf Lauwersoog naar de wadplaat Brakzand midden op het wad, gaan van boord en lopen in 4 uur naar het waddeneiland Schiermonnikoog (1). 


Zaterdag is een vrije dag om zelf het eiland te verkennen. Ga lekker naar het strand, fiets door de duinen en pak een terrasje. Huurfietsen staan voor je klaar. ’s Avonds is er een groot kampvuur op het strand (2). 


Zondag lopen we ’s middags naar het westelijke puntje van Schiermonnikoog en laten ons daar van het strand ophalen door de schipper en ons afzetten op een grote zandplaat (Rif/Engelsmanplaat). Vanaf daar lopen we in 3,5u naar de vaste wal (3). Hier worden pizza’s bezorgd en gaan we met een taxi weer naar Lauwersoog (20:30). 


De kosten zijn €300 p.p. Dit is inclusief:

  • 2 verschillende wadlooptochten 
  • 2 vaartochten
  • 2 overnachting (sta-tenten met bed en beddengoed) 
  • Fiets voor 2 dagen 
  • Kampvuur op het strand
  • 2 avondmaaltijden en ontbijt

De activiteiten, lunch en het avondeten op de 2e dag zijn voor eigen rekening, zodat je zelf kunt kiezen waar je zin in hebt. In het dorp kun je uit eten en op de boerencamping kan gekookt worden. 

Twee wadlooptochten van meerdere uren in één weekend is intensief en deelname is daarom alleen mogelijk voor deelnemers met een goede basis conditie.

We lopen met 2 gidsen en maximaal kunnen er 24 deelnemers mee. Dit weekend wordt georganiseerd in samenwerking met Wadlas.

Meld je aan door een bericht te sturen naar Esther via info@wadlas.nl of WhatsApp (0628280709).