Wadlopen naar Schiermonnikoog

Wadlopen Schiermonnikoog kaart

Wadlopen vanaf of naar Schiermonnikoog kan met een goede basisconditie. Bij deze oversteek worden diverse geulen doorgestoken, wat de route erg afwisselend maakt. Hoewel het terrein niet zwaarder is dan op de route naar Ameland, is deze tocht vanwege de grotere afstanden toch zwaarder. De eerste anderhalf uur komen we het meeste water en slik tegen waar je af en toe goed in wegzakt. De rest van de tocht loopt overwegend over een stevige wadbodem.

Zwaarte: 4/5
Afstand: 18km
Duur: 5 uur
Kosten: €30 p.p. (excl. veerboot)
Vertrek: veerhaven Lauwersoog

Boek zelf een specifieke afvaart voor de veerboot terug naar Lauwersoog. Loop je vanaf Schiermonnikoog naar de vaste wal, dan kan de gids een enkele reis voor je reserveren (€10 p.p.).

Doorwading van de geul Lutjewad

Via Brakzand naar Schiermonnikoog

Bij de Brakzandtocht naar Schiermonnikoog wordt met een boot vanuit Lauwersoog het eerste geulenstelsel overgevaren. Hierdoor wordt het zwaarste stuk van de wadlooptocht naar Schiermonnikoog overgeslagen. Vanaf de zandige wadplaat Brakzand lopen we over een overwegend stevige wadbodem naar Schiermonnikoog.

Zwaarte: 2/5
Afstand: 14km
Duur: 4 uur
Kosten: €50 p.p. (incl. boot heen, excl veerboot terug)
Vertrek: veerhaven Lauwersoog

Boek zelf een specifieke afvaart voor de veerboot terug naar Lauwersoog. Loop je vanaf Schiermonnikoog naar Brakzand, dan kan de gids een enkele reis van Lauwersoog naar Schiermonnikoog voor je reserveren (€10 p.p.).

Start van de Brakzandtocht