Wadlopen naar Ameland

Wadlopen Ameland Kaart

Wadlopen naar of vanaf Ameland is voor de meeste mensen met een goede conditie mogelijk. De wadlooptocht gaat door een dynamisch stuk wad waarbij slikvelden, geulen en zandplaten gepasseerd worden. Het eerste uur van de tocht is zwaar vanwege het slik zoals ook in onderstaande video is te zien. Vooral in het voorjaar is het slik zwaar. De oversteek over het wad zelf is ongeveer 10km en daarmee relatief kort. Houd er rekening mee dat de totale loopafstand (14 km) langer is dan alleen de wadlooptocht, gezien we niet naast de start van de tocht parkeren en ook op het eiland is het nog 1,5 km lopen naar het strand.

Sfeerimpressie van de wadlooptocht naar Ameland op 11 september 2020 (video gemaakt door Ferdy)

Ben je na aankomst al voldaan? Dan kun je ook met een strandkar naar de dorpen Buren en Nes (€5 p.p.). Voor de sportieve deelnemers is het ook mogelijk om naar het dichtstbijzijnde dorp Buren te lopen. Met deze wandeling van 1,5 uur over het strand en door de duinen kun je je Ameland beleving compleet maken.

Zwaarte: 3/5
Afstand: 14km
Duur: 4,5 uur
Kosten: €35 p.p. (excl. veerboot)
Vertrek: nabij Holwerd

Boek zelf een specifieke afvaart voor de veerboot terug naar Holwerd. Loop je vanaf Ameland naar de vaste wal, dan kan de gids een enkele reis van Holwerd naar Ameland voor je reserveren (€10 p.p.).

Wadlopen naar Ameland, doorwading van een geul met Ameland op de achtergrond
Je loopt ruim een uur door het zware slik
Routes op het eiland naar de veerboot