Navigeren

Bij ons kun je je eigen tocht navigeren. Hoe gaaf is dat? Het achter een gids aanlopen gaf mij nooit het echte avontuur dat het wad te bieden heeft. Het wad kent geen paden en ANWB-paddenstoelen. Het is dus lastig om te bepalen waar je bent. Het voordeel is dat je je ook niet aan paden hoeft te houden en vrij rond kunt lopen. Een uitgestrekte wildernis, hier in de achtertuin van Nederland. Deze ervaring wil ik graag met je delen.

Je hoeft geen kennis over navigatie of het wad te hebben. Wij bereiden een route voor en lopen met je mee. Je loopt zelf voorop en bepaalt de route die je loopt. Een ervaren gids houdt je in de gaten en grijpt in als het fout dreigt te gaan. Zo kun je ervaren hoe het is om in dit uitdagende terrein je weg te vinden, zonder dat je hier een gidsenopleiding voor hoeft te volgen.

Wat krijg je van ons?

  • In een half uur leren we je een paar essentiĆ«le vaardigheden om op het wad te kunnen navigeren. Deze zul je daarna gelijk in de praktijk brengen.
  • Materiaal om te kunnen navigeren zoals GPS, Kaart en Kompas. Je bepaalt zelf welke navigatiemiddelen je wilt inzetten.
  • Een ervaren gids loopt met je mee zodat je veilig het wad kunt verkennen.